Kommunistisk Fællesliste
 
Kommunistisk Fællesliste stiller op til kommunalvalget i efteråret 2017 på liste R.
 
Første gang liste R stillede op var ved kommunalvalget i 2013. Du kan se mere på denne side.
 
Liste R er et samarbejde mellem de kommunistiske partier KPiD, KP og organisationen Ungkommunisterne.
 
Kommunistisk Fællesliste vil gentænke Aarhus og arbejder for et kommunalt oprør.
 
Kommunisternes mål er et socialistisk samfund. Her træffes de vigtige beslutninger af de folkelige kræfter med arbejderklassen i fronten.
 
 
 
 
 
Lad os gentænke Aarhus!

Lad os gentænke Danmark!

Regneark med jakkesæt og slips ødelægger vores samfund. Alt, hvad der ikke kan stå på den nederste linje i kroner og euro som profit, har ingen værdi.

Det er ikke danske arbejderes værdier men kapitalismens værdier, der tages hensyn til. Det er magteliten af politikere, erhvervsfolk, millionærer, multinationale firmaer og mediehuse, der styrer denne udvikling.

I 2012 skrev statsministeren Helle Thorning under på EU’s finanspagt. For at få dét regneark til at gå op, vedtog regeringen efterfølgende en budgetlov, som har betydet fyringer af tusindvis af offentligt ansatte i kommuner og regioner.

Det mærker vi også i Aarhus. På vores plejehjem, skoler, sygehuse og daginstitutioner bliver de ansatte mere og mere pressede, nedslidte og stressramte.

 
Presset er ikke mindre på det private arbejdsmarked. Her ødelægger den sociale dumping organiserede arbejderes vilkår - selv helt ind på byens store offentlige byggerier!

Alt dette er med til at øge den i forvejen groteske ulighed i verden, som nu betyder, at verdens 8 rigeste mænd ejer lige så meget som verdens 3,6 milliarder fattigste – og at den rigeste ene procent af danskerne ejer 31% af landets samlede formue.

Mere klart kan det ikke vises – kapitalismen har kun et formål: at gøre de rige rigere, på din og min bekostning! Denne enorme magtkoncentration og ulighed i verden skaber utryghed, fattigdom, sult, krige og flygtninge.

Tiden er moden til at sætte hælene i - også her i byen! Lad os derfor gentænke Aarhus! Genopfinde byen - som et sted, hvor kapitalismen får kamp til stregen, - som byen, hvor respekten for mennesker og fællesskab kommer før regneark og grådighed!

I kommunistisk fællesliste er vi klar til at tage udfordringen op. Og vi håber, du vil være med.

- Kommunalt oprør mod budgetlov
- Stop social dumping
- Boliger, der er til at betale